|
Kinder Pingui torta |
Sastojci:
- 6 jaja,
- 6 kasika secera,
- 6 kasika mliijeka,
- 6 kasika brasna,
- 6 kasika cokolade u prahu i
- jedan prasak za pecivo,
- 1dcl cokoladnog mlijeka,
- 3dcl slatkog vrhnja,
- 400gr kiselog vrhnja,
- 100gr secera u prahu,
- 2 vanil secera
- nekoliko kapi limunovog soka,
- 100gr cokolade,
- 50 gr maslaca,
- 2 kasike vode,
- 2 kasike secera u prahu,
- šlag pjena,
- drobljena cokolada,
- narandza.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlijeko, brašno, čokoladu u prahu i
prašak za pecivo, sjediniti sve i ispeći biskvit u velikom plehu pa ga
popoloviti kada se ohladi. Biskvit poprskati sa toplim cokoladnim
mlijekom. Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim
sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti
preko pola biskvita. Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i
šećer pa miješati dok se nedobije kompaktna masa, zatim tom masom
preliti preko krema. Staviti u frižider oko 10 minuta, a zatim preko tog
čoko preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita.
Dekorisati šlag pjenom, drobljenom čokoladom i narandžom. Dobro ohladiti
prije posluzivanja.
Uživajte !