Kraljevska torta sa čokoladom

By Admin

 
kraljevska torta sa čokoladom

Sastojci :

  • 2 KORE PO

  •  6 bjelanaca
  •  6 kašika šećera
  •  6 žumanaca
  •  6 kašika mljevenih oraha
  •  6 kašika mljevenih lješnika
  • ZA FIL

  •  450 gr šećera
  •  5 cijelih jaja
  •  1 vanila
  •  1 mala šoljica mlijeka
  •  550 gr putera (ili pola-pola sa margarinom)
  •  200 gr čokolade
  • ZA UKRAS

  •  200 gr proprženih četvrtina oraha
  •  200 gr Čokolade
  •  100 gr putera

Priprema :


  1. Umutiti bjelanca u snijeg, dodati postepeno ostale sastojke i ispeći koru na papiru za pečenje u plehu od rerne. Isto uraditi i sa drugom korom. Potom ih presjeći po širini i napraviti 4 kore.

  2. Fil od šećera, jaja, vanile i mlijeka skuhati na pari, pa u topao dodati puter i kockice čokolade.

  3. Nafilovati tortu totalno.

  4. Propržene četvrtine oraha poredjati po torti, na redove u dva dijela (kao na slici) da bi se kasnije torta lakše sijekla i da bi svako parče dobilo orahe.
    Čokoladu i puter zagrijati, lijepo sjediniti i bukvalno ZALITI preko oraha i da curi niz tortu.
 coolinarika.com