Krckava podloga
- 100 gr. čokolade za kuhanje 40% kakao mase
- 100 gr. poprženih i mljevenih lješnjaka
Ganache mousse krema
- 100 gr. kuvertire 70 % kakao mase
- 50 ml. mlijeka
- 150 ml. slatkog vrhnja biljnog
Mousse od bijele čokolade
- 150 gr. bijele čokolade
- 150 ml. slatkog vrhnja biljnog
- 50 ml mlijeka
Mousse od tamne čokolade
- 150 gr. čokolade za kuhanje 40 % kakao mase
- 150 ml slatkog vrhnja biljnog
- 50 ml. mlijeka
Ganache od kuvertire i mliječne čokolade - preljev preko torte -
- 150 gr. mliječne čokolade
- 75 gr. kuvertire 70 %
- 75 gr. čokolade za kuhanje 40 %
- 300 ml slatkog vrhnja biljnog
Da , priča se nastavlja...kao što uvod kaže...predivan dan..ali i predivna torta...velika tajna ali nije više .
Dok smo degustirali njene čari sa svakim pojedinačnim djelom i u konačnici sveukupnim okusom,zaključak je taj da nije neizvedivo je napraviti :)
zašto ne isprobati...naravno da nije identična,jer Milenium izrađuje svoje čokolade i torta je rađena sa njima a ne kupovnim..i vjerojatno je tu još neki tajni sastojak koji samo oni znaju,jer se nigdje ne može pronaći niti slika niti recept .
Dok smo degustirali njene čari sa svakim pojedinačnim djelom i u konačnici sveukupnim okusom,zaključak je taj da nije neizvedivo je napraviti :)
zašto ne isprobati...naravno da nije identična,jer Milenium izrađuje svoje čokolade i torta je rađena sa njima a ne kupovnim..i vjerojatno je tu još neki tajni sastojak koji samo oni znaju,jer se nigdje ne može pronaći niti slika niti recept .
Za krckavu podlogu , popržiti lješnjake i
očistiti ih od ljuskica , samljeti na krupnije komadiće i pomiješati
sa otopljenom čokoladom.Staviti dobivenu masu na masni papir veličine
oko 20 cm.
Stisnutu i ohlađenu okrenuti i maknuti papir gdje ćemo dobiti predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
Stisnutu i ohlađenu okrenuti i maknuti papir gdje ćemo dobiti predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
Za ganache mousse kremu , slatko vrhnje ,
mlijeko i čokoladu , staviti na laganu vatru da se otopi i kada baci
prvi ključ , maknuti na stranu da se hladi.
Krema ne smije biti tvrda , nego tekuća ,a opet hladna.Izmiksati je par minuta da se dobije lijepa pjena poput moussa.
Premazati preko krckave podloge.
Krema ne smije biti tvrda , nego tekuća ,a opet hladna.Izmiksati je par minuta da se dobije lijepa pjena poput moussa.
Premazati preko krckave podloge.
Za bijeli mousse , pomiješati količinu
mlijeka i slatkog vrhnja , izmikasti do pola i u to lagano dodavati
otopljenu bijelu čokoladu.Sa najmanjom brzinom povezati sastojke i
prekriti preko tamne kreme koju smo u međuvremenu stavili i koja se
hladila u frižideru.
Za tamni mousse , ponoviti postupak kao
sa bijelom čokoladom.Prekriti preko bijele kreme i ponovno sve staviti u
frižider da se stisne i poveže.
Za ganache (preljev) prokuhati slatko
vrhnje. Mliječnu čokoladu staviti u jednu posudu , a tamnu i kuvertiru u
drugu posudu. ravnomjerno podijeliti vrhnje po čokoladama i dobro sve
špatulicom pomiješati da se čokolade otope i da nema grudica , ohladiti i
pojedinačno svaku preliti po torti , prvo mliječnu , ohladiti , pa onda
preko nje tamnu.
Uživajte i ovoj predivnoj torti !!!