Milenium torta

By Admin

Sastojci:

Krckava podloga

  •  100 gr. čokolade za kuhanje 40% kakao mase
  •  100 gr. poprženih i mljevenih lješnjaka

Ganache mousse krema

  •  100 gr. kuvertire 70 % kakao mase
  •  50 ml. mlijeka
  •  150 ml. slatkog vrhnja biljnog

Mousse od bijele čokolade

  •  150 gr. bijele čokolade
  •  150 ml. slatkog vrhnja biljnog
  •  50 ml mlijeka

Mousse od tamne čokolade

  •  150 gr. čokolade za kuhanje 40 % kakao mase
  •  150 ml slatkog vrhnja biljnog
  •  50 ml. mlijeka

Ganache od kuvertire i mliječne čokolade - preljev preko torte -

  •  150 gr. mliječne čokolade
  •  75 gr. kuvertire 70 %
  •  75 gr. čokolade za kuhanje 40 %
  •  300 ml slatkog vrhnja biljnog 
   Priprema :
 
Da , priča se nastavlja...kao što uvod kaže...predivan dan..ali i predivna torta...velika tajna ali nije više .
Dok smo degustirali njene čari sa svakim pojedinačnim djelom i u konačnici sveukupnim okusom,zaključak je taj da nije neizvedivo je napraviti :)
zašto ne isprobati...naravno da nije identična,jer Milenium izrađuje svoje čokolade i torta je rađena sa njima a ne kupovnim..i vjerojatno je tu još neki tajni sastojak koji samo oni znaju,jer se nigdje ne može pronaći niti slika niti recept .

Za krckavu podlogu , popržiti lješnjake i očistiti ih od ljuskica , samljeti na krupnije komadiće i pomiješati sa otopljenom čokoladom.Staviti dobivenu masu na masni papir veličine oko 20 cm.
Stisnutu i ohlađenu okrenuti i maknuti papir gdje ćemo dobiti  predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.


Za ganache mousse kremu , slatko vrhnje , mlijeko i čokoladu , staviti na laganu vatru da se otopi i kada baci prvi ključ , maknuti na stranu da se hladi.
Krema ne smije biti tvrda , nego tekuća ,a opet hladna.Izmiksati je par minuta da se dobije lijepa pjena poput moussa.
Premazati preko krckave podloge.


Za bijeli mousse , pomiješati količinu mlijeka i slatkog vrhnja , izmikasti do pola i u to lagano dodavati otopljenu bijelu čokoladu.Sa najmanjom brzinom povezati sastojke i prekriti preko tamne kreme koju smo u međuvremenu stavili i koja se hladila u frižideru.

Za tamni mousse , ponoviti postupak kao sa bijelom čokoladom.Prekriti preko bijele kreme i ponovno sve staviti u frižider da se stisne i poveže.

Za ganache (preljev) prokuhati slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu staviti u jednu posudu , a tamnu i kuvertiru u drugu posudu. ravnomjerno podijeliti vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom pomiješati da se čokolade otope i da nema grudica , ohladiti i pojedinačno svaku preliti po torti , prvo mliječnu , ohladiti , pa onda preko nje tamnu.

Uživajte i ovoj predivnoj torti !!!