Sastojci:
BISKVIT:
- 2 cijela jaja
- 8 zlica secera
- 8 zlica mlijeka
- 8 zlica ulja
- 4 zlice brasna
- 4 zlice skrobnog brasna
- 1 zlica kakao
- 1/2 praska za pecivo
- PRELIV ZA BISKVIT
- 1 dl mlijeka
- 3 zlice ruma
- FIL
- 2 pudinga od vanilije
- 4 zlice secera
- 7 dl. mlijeka
- 2,5 dl slatkog vrhnja ( slag )
- 5 - 6 banana
- 1 limun sok
-
Jaja i secer izmiksati dok ne postanu pjenasti. Jaja neka budu sobne temperature. Tako dobijete brzo i jako pjenastu smjesu. Dodati ostale sastojke.
-
Peci u tepsiji ø 26, na 180*c dok se biskvit ne odvoji od ruba tepsije.
-
Pecen biskvit kratko ostavite da se ohladi. Premjestiti ga na podlogu na kojoj ce torta biti servirana. Jos topao biskvit prelijte sa prokuhanim mlijekom u koje dodate rum.
-
Puding skuhajte na uobicajeni nacin, ostavite ga da se ohladi. U medju vremenu izmiksajte slag, pa dodajte ohladjenom pudingu. Puding prvo dobro izmiksajte, da nestanu grudvice pa tek onda dodajte slag.
-
Banane presijecite po duzini, poprskajte ih limunovim sokom sa svih strana. To ce sprijeciti da banane ne potamne.
-
Biskvit premazete polovicom fila, poredate banane i premazete ih ostatkom fila.
-
Torta je dosta blaga sto se tice slatkoce. Ko voli sladje, moze dodati par zlica secera u mlijeko za preliv.