Banana torta

By Admin

 

Sastojci:


  BISKVIT:
  •  2 cijela jaja
  •  8 zlica secera
  •  8 zlica mlijeka
  •  8 zlica ulja
  •  4 zlice brasna
  •  4 zlice skrobnog brasna
  •  1 zlica kakao
  •  1/2 praska za pecivo
  •   PRELIV ZA BISKVIT
  •  1 dl mlijeka
  •  3 zlice ruma
  •   FIL
  •  2 pudinga od vanilije
  •  4 zlice secera
  •  7 dl. mlijeka
  •  2,5 dl slatkog vrhnja ( slag )
  •  5 - 6 banana
  •  1 limun sok
Priprema :
 
  1. Jaja i secer izmiksati dok ne postanu pjenasti. Jaja neka budu sobne temperature. Tako dobijete brzo i jako pjenastu smjesu. Dodati ostale sastojke.
  2. Peci u tepsiji ø 26, na 180*c dok se biskvit ne odvoji od ruba tepsije.
  3. Pecen biskvit  kratko ostavite da se ohladi. Premjestiti ga na podlogu na kojoj ce  torta biti servirana. Jos topao biskvit  prelijte sa prokuhanim mlijekom u koje dodate rum.
  4. Puding skuhajte na uobicajeni nacin, ostavite ga da se ohladi. U medju vremenu izmiksajte slag, pa dodajte ohladjenom pudingu. Puding prvo dobro izmiksajte, da nestanu grudvice pa tek onda dodajte slag.
  5. Banane presijecite po duzini, poprskajte ih limunovim sokom sa svih strana. To ce sprijeciti da banane ne potamne.
  6. Biskvit premazete polovicom fila, poredate banane i premazete ih ostatkom fila.
  7. Torta je dosta blaga sto se tice slatkoce. Ko voli sladje, moze dodati par zlica secera u mlijeko za preliv.

Posluživanje

Najbolja je kad se dobro rashladi!!! :))