Sastojci za kore :
- 2 jaja
- 300 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 125 gr istopljena margarina
- 100 gr kakaa
- 200 gr brašna
- 2 dcl jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 dcl vruće nes kafe
- 500 gr malina
- 200 gr šećera
- 2 dcl vode
- 1 puding od maline
- 200 gr šlag kreme u prahu
- 2 dcl vode
- 200 gr čokolade
- 2 dcl kisele pavlake
Čokoladna torta sa malinama |
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa 300 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Dodati 125 gr istopljena margarina, 2 dcl jogurta, 100 gr kakaa, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i dodati 2 dcl vruće nes kafe. Masu staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežemo na 3 dela.
Fil I:
U posudu staviti 500 gr malina, 200 gr šećera i 1 dcl vode. Sve skupa prokuhati da se šećer istopi pa dodati 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuhati dok se ne zgusne. Topao puding naneti ravnomjerno na sve tri kopre i ostaviti da se ohladi.
Fil II:
Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode, dodati 200 gr istopljene čokolade i 2 dcl kisele pavlake. Sve dobro umutiti i filovati tortu. Kora na kojoj je sloj od malina, fil II, Kora, fil II i tako redom. Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frižider da se fino stegne, a potom je sjeći na parčad i služiti.
Uživajte !
Izvor: Tortekolaci.com
Umutiti 2 jaja sa 300 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Dodati 125 gr istopljena margarina, 2 dcl jogurta, 100 gr kakaa, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i dodati 2 dcl vruće nes kafe. Masu staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežemo na 3 dela.
Fil I:
U posudu staviti 500 gr malina, 200 gr šećera i 1 dcl vode. Sve skupa prokuhati da se šećer istopi pa dodati 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuhati dok se ne zgusne. Topao puding naneti ravnomjerno na sve tri kopre i ostaviti da se ohladi.
Fil II:
Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode, dodati 200 gr istopljene čokolade i 2 dcl kisele pavlake. Sve dobro umutiti i filovati tortu. Kora na kojoj je sloj od malina, fil II, Kora, fil II i tako redom. Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frižider da se fino stegne, a potom je sjeći na parčad i služiti.
Uživajte !
Izvor: Tortekolaci.com