Kinder Pingui torta |
Sastojci:
- 6 jaja,- 6 kasika secera,
- 6 kasika mliijeka,
- 6 kasika brasna,
- 6 kasika cokolade u prahu i
- jedan prasak za pecivo,
- 1dcl cokoladnog mlijeka,
- 3dcl slatkog vrhnja,
- 400gr kiselog vrhnja,
- 100gr secera u prahu,
- 2 vanil secera
- nekoliko kapi limunovog soka,
- 100gr cokolade,
- 50 gr maslaca,
- 2 kasike vode,
- 2 kasike secera u prahu,
- šlag pjena,
- drobljena cokolada,
- narandza.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlijeko, brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo, sjediniti sve i ispeći biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kada se ohladi. Biskvit poprskati sa toplim cokoladnim mlijekom. Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti preko pola biskvita. Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se nedobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema. Staviti u frižider oko 10 minuta, a zatim preko tog čoko preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita. Dekorisati šlag pjenom, drobljenom čokoladom i narandžom. Dobro ohladiti prije posluzivanja.Uživajte !