Torta od čokolade

By Admin

Sastojci:

1. Biskvit

  •  4 jaja (od bjelanjaka snijeg)
  •  15 dag šećera
  •  1 vanilin šećer
  •  5 dag brašna
  •  5 dag gustina
  •  5 dag mljevenih oraha
  •  1/2 praška za pecivo

2. Biskvit

  •  4 jaja (od bjelanjaka snijeg)
  •  15 dag šećera
  •  1 vanilin šećer
  •  10 dag brašna
  •  5 dag gustina
  •  2 žlice kakaa
  •  1/2 praška za pecivo

I. Fila (od oraha)

  •  25 dag mljevenih oraha
  •  1 dl zakuhanog mlijeka
  •  25 dag štaub šećera
  •  4 dag gustina
  •  15 dag šećera
  •  4 dl mlijeka
  •  25 dag maslaca

II. Fila (od čokolade)

  •  5 dl vrhnja za šlag
  •  300 g čokolade za kuhanje
  •  100 g štaub šećera
  •  1 kremfix

Ostalo

  •  2 dl prokunog mlijeka za namakanje biskvita
  •  5 dag šećera rastopljenog u mlijeku
  •  5 dl vrhnja za šlag za ukrašavanje 
Priprema:
 
  1. Svaki biskvit pripremi tako da u čvrsto istučene bjelanjke dodajemo po malo šećer, jedan po jedan žumanjak, pa prosijano brašo sa dodacima
  2. Pečemo zasebno biskvite na papiru za pečenje oko 40 min na 180°C
  3. I.filu pripremimo tako da orahe pofurimo sa kuhaim mlijekom i dodamo štaub šećer
  4. gustin prokuhamo u mlijeku sa šećerom i dodamo orasima
  5. u prohlađenu smjesu dodamo izrađeni maslac
  6. 2 filu pripremimo tako da u vrhnju na laganoj vatri (da ne zakuha) rastopimo čokoladu
  7. Ostavimo smjesu 2-3 sata u hladnjaku da se potpuno ohladi
  8. Izmiksamo šlag, dodamo štaub šećer i kremfix
  9. Biskvite izrežemo po dužini na pola i svaki sloj namočimo sa malo prokuhanog mlijeka sa šećerom
  10. Slažemo biskvite i filu po želji
  11. Kada se torta stisne u hladnjaku, ukrasimo ju izvana sa šlagom, svako prema svojim umjetničkim sklonostima.
 Uživajte!