1. Biskvit
- 4 jaja (od bjelanjaka snijeg)
- 15 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 dag brašna
- 5 dag gustina
- 5 dag mljevenih oraha
- 1/2 praška za pecivo
2. Biskvit
- 4 jaja (od bjelanjaka snijeg)
- 15 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dag brašna
- 5 dag gustina
- 2 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
I. Fila (od oraha)
- 25 dag mljevenih oraha
- 1 dl zakuhanog mlijeka
- 25 dag štaub šećera
- 4 dag gustina
- 15 dag šećera
- 4 dl mlijeka
- 25 dag maslaca
II. Fila (od čokolade)
- 5 dl vrhnja za šlag
- 300 g čokolade za kuhanje
- 100 g štaub šećera
- 1 kremfix
Ostalo
- 2 dl prokunog mlijeka za namakanje biskvita
- 5 dag šećera rastopljenog u mlijeku
- 5 dl vrhnja za šlag za ukrašavanje
Priprema:
-
Svaki biskvit pripremi tako da u čvrsto istučene bjelanjke dodajemo po malo šećer, jedan po jedan žumanjak, pa prosijano brašo sa dodacima
-
Pečemo zasebno biskvite na papiru za pečenje oko 40 min na 180°C
-
I.filu pripremimo tako da orahe pofurimo sa kuhaim mlijekom i dodamo štaub šećer
-
gustin prokuhamo u mlijeku sa šećerom i dodamo orasima
-
u prohlađenu smjesu dodamo izrađeni maslac
-
2 filu pripremimo tako da u vrhnju na laganoj vatri (da ne zakuha) rastopimo čokoladu
-
Ostavimo smjesu 2-3 sata u hladnjaku da se potpuno ohladi
-
Izmiksamo šlag, dodamo štaub šećer i kremfix
-
Biskvite izrežemo po dužini na pola i svaki sloj namočimo sa malo prokuhanog mlijeka sa šećerom
-
Slažemo biskvite i filu po želji
- Kada se torta stisne u hladnjaku, ukrasimo ju izvana sa šlagom, svako prema svojim umjetničkim sklonostima.