Namirnice za žene koje sagorjevaju masnoću

By Admin
Namirnice za žene koje sagorjevaju masnoću

Višak kilograma je noćna mora svake žene. S obzirom da je zima praznično godišnje doba, kada se dosta više jede i pije, mi imamo tendenciju da se udebljamo. Kako bi uživali u lijepoj i slasnoj hrani, a kasnije uspješno izgubili dobijene kilogram, mi vam donosimo deset namirnica koje će vam pomoći u tome.

1. Grejp.

Ovo voće je bogat izvor vitamina C. Osim što povećava metabolizam tijela, on također sagorijeva masne naslage iz tijela i smanjuje loš holesterol (LDL) u krvi. Još jedna korist od grejpa je da se bori protiv raka.

2. Špinat.

Zeleno lisnato povrće se mora jesti. Ženska prehrana mora sadržavati špinat i drugo zeleno povrće kao što su brokule i šparoge jer su bogate vlaknima, a sadrže malo kalorija.

3. Cjelovite žitarice.

Ženska dijeta mora sadržavati cjelovite žitarice. One su bogate vlaknima, antioksidansima i vitaminima. Cjelovite žitarice su također lako probavljive, sadrže malo kalorija i opskrbljuju hranjivim tvarima naše tijelo.

4. Čili.

Začinjena hrana pomaže pri mršavljenju. Možete sagorjeti masnoće ako jedete jako začinjenu hranu. Sa čilijem potaknite vaš imunološki sistem i izgubite težinu.

5. Malina.

Maline sagorjevaju masne stanice u tijelu, a vlakana u voću usporavaju probavu. Dakle, osjećat ćete se punije duže vremena.

6. Orašasti plodovi.

Orašasti plodovi, posebno bademi su zdrava opcija za grickanje. Oni su bogati vlaknima, hranjivim tvarima i vitaminima. Dakle, grickajte bademe kako bi kontrolisali svoju glad i spalili salo.

7. Narandža.

Narandže imaju malo kalorija, a kiseline iz ovog voća razgrađuju masne naslage u tijelu.

8. Kikiriki.

Kikiriki smanjuju glad, bori se protiv debljanja i snižava razinu šećera u krvi.

9. Bobičasto voće.

Jagode, borovnice i ostale bobice su bogate antioksidansima i vlaknima. One potiskuju glad i bore se protiv slobodnih radikala.

10. Limun.

Sok od limuna i meda je jedan od najboljih načina da sagorite masnoće. Limun također pomaže u probavljanju hrane.