Zimski sladoled

By Admin


Sastojci:
  •  1 paketić petit beure keksa
  •  1 paket biscuit rings keksa
  •  0,5 l voćnog jogurta (kruška)
  •  1 paket želaina fix
  •  0,5 l vrhnja za šlag
  •  1 vanili šećer
  •  2 žlice šećera
  •  malo kraš expresa za posip
  •  2 dl mlijeka za umakanje keksa 
 Priprema:

  1. Poslagati petit kekse u lim ili na tacnu.

  2. Izmiksati vrhnje za šlag. U drugoj posudi miksati jogurt uz dodatak želatina fixa i šećra. Kad je sjedinjeno pomiješati sa vrhnjem. Polovicu namazati na petit kekse.

  3. Na kremu naslagati biscuit rings kekse umočene u mlijeko i premazati drugim ostatkom kreme. Posuti sa kraš expresom ili sl.

  4. Možete ga praviti i u obliku torte - onda idu 2 reda okruglih keksa, odnosno 3 reda kreme...

    Posluživanje:

    Ostaviti oko 2-3 sata u hladnjaku ili još bolje da prenoći!

    Uživajte u zimskoj čaroliji !!!