Sastojci za koru
- 6 jaja
- 6 kas.secera
- 6 kas.brasna
- 3 kas.kakaa
- 1 p.z.p
Sastojci za kremu
- 250 gr.margarina
- 1 cokolada za kuhanje
- pola l mlijeka
- 2 kas.ruma
- 9 kasika gustina 4 kasike secera
Zaljev
- pola l vode
- 8 kas.secera
Postupak:
Jaja,secer,brasno i kakao izmiksamo i stavimo da se pece.Krema:
U mlijeko-prokuhano-dodati vec izmucen gustin s 9 kasika gustina i secera,i mjesati neprestalno dok ne dobijemo lijepu glatku smjesu.skloniti s vatre i ohladiti...u medjuvremenu izmutiti margarin pa kad se smjesa od gustina ohladila,premjestimo u dublju posudu dodamo umuceni margarin i sve dobro izmiksamo .i na kraju pomjesati s rumom.Koru rasjeci .Filovati s napravljenom kremom,a zati sav kolac polako prelit sa zaljevom ---ne naglo tako da bi sav kolac jednako upio zaljev.i bude fino mekana korac.
Cokoladu istopiti na pari s 3 kasike ulja i 2 kasike vode i preliti preko kolaca.
Uživajte !!!