Breskva torta

By Admin


Sastojci :

PODLOGA OD KEKSA:

  •  100 g keksa Petit Beurre
  •  50 g maslaca
  •  malo-cca 1/2 dcl soka od marelice (ili nekog drugog po želji...)
  •  nekoliko izmrvljenih keksiju (koje slažemo iznad 1. kreme)

PUDING S BRESKVAMA:

  •  150 ml vode
  •  4-6 žlica vode (za razmutiti puding sa šećerom)
  •  1 vanilija puding
  •  4 žlice šećera
  •  150-180 g slatkih i mekanih bresaka - oguljenih

VANILA KREMA S MARGARINOM:

  •  300 ml mlijeka
  •  1 vanilija puding
  •  4 žlice šećera
  •  90 g margarina

UKRAS:

  •   čokolada za kuhanje - sitno ribana...
  •   ušećereni komadići lješnjaka 

 
  1. Na dno kalupa za torte staviti pek papir.
  2. Kekse samljeti. Maslac otopiti na laganoj vatri, dodati samljevene kekse i malo soka (cca ½ dcl, tj. po potrebi…). Oblikovati masu i utisnuti je na dno kalupa za torte. Staviti u hladnjak za se stisne, a u međuvremenu napraviti puding.


PUDING S BRESKVAMA:
  1. Breskve isjeckati na sitne komadiće. Nekoliko keksiju izmrviti rukama.
  2. Prašak za puding pomiješati sa šećerom i 4-6 žlica vode (da se ne stvore grudice…).
  3. Zakuhati 150 ml vode, maknuti s vatre, dodati smjesu pudinga i šećera te kratko prokuhati dok se ne dobije gusta masa. Skinuti s vatre i u još vrelu masu umiješati isjeckane breskve.
  4. Podlogu od keksa odvojiti od pek papira i prebaciti na podlogu. Odmah premazati ovim filom, posuti izmrvljenim keksima i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi dok pripremamo puding s margarinom.

VANILA KREMA S MARGARINOM:
  1. Prašak za puding pomiješati sa šećerom i 4-6 žlica mlijeka koje smo oduzeli od 300 ml mlijeka navedenih u sastojcima.
  2. Ostatak mlijeka zakuhati, maknuti s vatre, dodati smjesu pudinga i šećera te kratko prokuhati. U topli puding umiješati 90 g omekšalog margarina, kremu premazati po izmrvljenim keksima i kolač prohladiti.

    Ukras :

    Još topli kolač posuti sitno ribanom čokoladom za kuhanje i ušećerenim lješnjacima. Čokolada će se otopiti na kolaču…
    Možete ukrasiti i nečim drugim (po želji…).