Sastojci :
PODLOGA OD KEKSA:
- 100 g keksa Petit Beurre
- 50 g maslaca
- malo-cca 1/2 dcl soka od marelice (ili nekog drugog po želji...)
- nekoliko izmrvljenih keksiju (koje slažemo iznad 1. kreme)
PUDING S BRESKVAMA:
- 150 ml vode
- 4-6 žlica vode (za razmutiti puding sa šećerom)
- 1 vanilija puding
- 4 žlice šećera
- 150-180 g slatkih i mekanih bresaka - oguljenih
VANILA KREMA S MARGARINOM:
- 300 ml mlijeka
- 1 vanilija puding
- 4 žlice šećera
- 90 g margarina
UKRAS:
- čokolada za kuhanje - sitno ribana...
- ušećereni komadići lješnjaka
- Na dno kalupa za torte staviti pek papir.
-
Kekse samljeti. Maslac otopiti na laganoj vatri, dodati samljevene kekse i malo soka (cca ½ dcl, tj. po potrebi…). Oblikovati masu i utisnuti je na dno kalupa za torte. Staviti u hladnjak za se stisne, a u međuvremenu napraviti puding.
PUDING S BRESKVAMA:
-
Breskve isjeckati na sitne komadiće. Nekoliko keksiju izmrviti rukama.
-
Prašak za puding pomiješati sa šećerom i 4-6 žlica vode (da se ne stvore grudice…).
-
Zakuhati 150 ml vode, maknuti s vatre, dodati smjesu pudinga i šećera te kratko prokuhati dok se ne dobije gusta masa. Skinuti s vatre i u još vrelu masu umiješati isjeckane breskve.
-
Podlogu od keksa odvojiti od pek papira i prebaciti na podlogu. Odmah premazati ovim filom, posuti izmrvljenim keksima i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi dok pripremamo puding s margarinom.
VANILA KREMA S MARGARINOM:
-
Prašak za puding pomiješati sa šećerom i 4-6 žlica mlijeka koje smo oduzeli od 300 ml mlijeka navedenih u sastojcima.
-
Ostatak mlijeka zakuhati, maknuti s vatre, dodati smjesu pudinga i šećera te kratko prokuhati. U topli puding umiješati 90 g omekšalog margarina, kremu premazati po izmrvljenim keksima i kolač prohladiti.
Ukras :
Još topli kolač posuti sitno ribanom čokoladom za kuhanje i ušećerenim lješnjacima. Čokolada će se otopiti na kolaču…
Možete ukrasiti i nečim drugim (po želji…).