Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- ½ vrećice Prašak za pecivo Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
- 200 ml mlijeka
- 200 g bijele čokolade
- 150 g maslaca
- 2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
- 120 g kokosovog brašna
- 100 g listića badema
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
- Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
-
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
-
Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
-
Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
-
Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
-
Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
-
Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
Posluživanje
Poslužite dobro rashlađeno.Savjet
Po želji, za "omotač" čupavaca možete koristiti i kombinaciju bijele i tamne čokolade.Uživajte !!!