Bijeli čupavci

By Admin


Sastojci:

Za biskvit:

  •  3 jaja
  •  50 g šećera
  •  100 ml ulja
  •  100 ml mlijeka
  •  150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  •  ½ vrećice Prašak za pecivo Dolcela
  •  1 Vanilin šećer Dolcela 

Za kremu:

  •  200 ml mlijeka
  •  200 g bijele čokolade
  •  150 g maslaca
  •  2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
  •  120 g kokosovog brašna
  •  100 g listića badema
 Priprema :

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
  3. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  4. Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
  5. Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
  6. Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
  7. Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
  8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.

Posluživanje

Poslužite dobro rashlađeno.

Savjet

Po želji, za "omotač" čupavaca možete koristiti i kombinaciju bijele i tamne čokolade.

Uživajte !!!