Sastojci:
Biskvit
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike tople vode
- 2 kašike ulja
Lešnik krema
- 150 g pečenog mljevenog lješnika
- 1 dl mlijeka
- 50 g šećera
- 150 g margarina ili maslaca
- 50 g mljevene plazme
- 1 vaanilin šećer
- 1 kašika ruma
Krem od jaja
- 6 žumanca
- 5 kašika brašna
- 150 g šećera
- 6,5 dl mlijeka
- 100 g margarina ili maslaca
Za ukrašavanje
- 2 šlaga
Priprema
-
Biskvit
Bjelanca odvojiti od žumanaca pa ih dobro ulupati sa šećerom. Bjelancima, jedno po jedno, dodavati žumanca, brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje. Izliti u podmašćen i brašnom posut pleh i peći na 200C 15-tak minuta. -
Lešnik krema
Mljevene pečene lješnike preliti sa kipućim mlekom, dodati plazmu pa malo ohladiti. U još toplu smjesu umješati margarin, vanilin šećer i rum. Toplu kremu preliti preko biskvita. -
Krema od jaja
Žumanca dobro umućkati sa šećerom pa im dodati brašno i malo mlijeka. Ostatak mlijeka pustiti da provri pa dodati žumanca i kuvati dok se ne zgusne. U malo prohlađenu kremu umešati margarin. Toplu kremu preliti preko kreme od lješnika. -
Ukrasiti šlagom.Uživajte !!!