Španska krempita

By Admin


Sastojci:

Biskvit

  •  5 jaja
  •  5 kašika šećera
  •  5 kašika brašna
  •  1/2 praška za pecivo
  •  2 kašike tople vode
  •  2 kašike ulja

Lešnik krema

  •  150 g pečenog mljevenog lješnika
  •  1 dl mlijeka
  •  50 g šećera
  •  150 g margarina ili maslaca
  •  50 g mljevene plazme
  •  1 vaanilin šećer
  •  1 kašika ruma

Krem od jaja

  •  6 žumanca
  •  5 kašika brašna
  •  150 g šećera
  •  6,5 dl mlijeka
  •  100 g margarina ili maslaca

Za ukrašavanje

  •  2 šlaga

 

Priprema

  1. Biskvit
    Bjelanca odvojiti od žumanaca pa ih dobro ulupati sa šećerom. Bjelancima, jedno po jedno, dodavati žumanca, brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje. Izliti u podmašćen i brašnom posut pleh i peći na 200C 15-tak minuta.
  2. Lešnik krema
    Mljevene pečene lješnike preliti sa kipućim mlekom, dodati plazmu pa malo ohladiti. U još toplu smjesu umješati margarin, vanilin šećer i rum. Toplu kremu preliti preko biskvita.
  3. Krema od jaja
    Žumanca dobro umućkati sa šećerom pa im dodati brašno i malo mlijeka. Ostatak mlijeka pustiti da provri pa dodati žumanca i kuvati dok se ne zgusne. U malo prohlađenu kremu umešati margarin. Toplu kremu preliti preko kreme od lješnika.
  4. Ukrasiti šlagom. 
    Uživajte !!!