Rafaelo kocke

By Admin
Rafaelo kocke


 Sastav:

  • 5 bjelanjaka

  •  250 g šećera
  •  1 limun
  •  150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
  •  1 Prašak za pecivo 
  •  150 g kokosova brašna



  • Za prvu kremu:

  •  500 ml mlijeka
  •  70 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
  •  70 g šećera
  • Za drugu kremu:

  •  5 žumanjaka
  •  50 g šećera u prahu
  •  250 g maslaca
  • Za posipavanje:

  •  50 g kokosova brašna
  •  

    Priprema

    1. Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok.
    2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazanu maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
    3. Za prvu kremu: pomiješajte brašno, šećer i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte i umiješajte pripremljenu smjesu te uz miješanje kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite uz povremeno miješanje.
    4. Drugu kremu pripremite tako da električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem.
    5. Ohlađenu prvu i drugu kremu dobro izmiješajte i premažite preko ohlađenog biskvita. Pospite kokosovim brašnom i ohladite.

    Posluživanje

    Kolač narežite na kocke i poslužite.

    Savjet

    Kremu možete pripremiti i tako da izmiješate žumanjke, šećer, brašno i oko 100 ml mlijeka zakuhate u preostalom vrućem mlijeku te kuhate oko 10 minuta dok se ne zgusne. Zatim u ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu.