Rafaelo kocke |
Sastav:
- 5 bjelanjaka
Za prvu kremu:
Za drugu kremu:
Za posipavanje:
Priprema
-
Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok.
-
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazanu maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
-
Za prvu kremu: pomiješajte brašno, šećer i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte i umiješajte pripremljenu smjesu te uz miješanje kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite uz povremeno miješanje.
-
Drugu kremu pripremite tako da električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem.
-
Ohlađenu prvu i drugu kremu dobro izmiješajte i premažite preko ohlađenog biskvita. Pospite kokosovim brašnom i ohladite.