Sastojci
- 15 dkg šećera
- 25 dkg brašna
- 1 dcl ulja
- 1,5 dcl mlijeka
- 3 kom jaja
- malo korice od limuna
- malo soli
- 1 kom vanilin šećer
- 1 kom praška za pecivo
- 1,5 dcl voćnog čaja (ja sam stavila okus maline)
- 3-4 žlice ruma
- 2 kom puding od čokolade
- 1 litra mlijeka
- 10 dkg margarina
- 2 dcl vrhnja za šlag (Hole)
- ili
- 2 vrećice šlag pjene
PRIPREMA
-
Žumanjke pjenasto istući sa šećerom. Dodati ostale sastojke te na kraju lagano umiješati ručno snijeg od bjelanjaka.
-
Biskvit peći na srednjoj temperaturi (180 stupnjeva) oko 20 minuta.
-
Kada je bisvit pečen odmah ga gusto izbosti drškom drvene kuhače, ta natopiti kolač sa čajem i rumom.
-
Skuhati 2 pudinga od čokolade na litri mlijeka i u vrući kuhani puding dodati 10 dkg margarina te miješati dok se margarin ne otopi.
-
Preliti kremu preko ohlađenog biskvita da uđe u rupe.
-
Na ohlađenu kremu staviti šlag i rezati dok je skroz ohlađen