Rafaelo kocke

By Admin
Rafaelo recept
Rafaelo torta

Sastojci

  • Biskvit

  •  5 bjelanaca
  •  200 gr. sećera
  •  150 gr. kokosa
  •  2 kasike brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •   limun soka
  •   malo mlijeka
  •  1 vanil šećer
  • Fil

  •  5 žumanaca
  •  7 kašika secera
  •  3 vanil secera
  •  1 puding od vanile
  •  2 kasike gustina
  •  5 dcl. mlijeka
  •  1 margarin
  •  100 gr. przenih mljevenih lesnika
  •  3-4 kasike umucene slatke pavlake 
 

Priprema:

  1. Od bjelanca i secera i par kapi limunovog soka umutimo cvrst snijeg.Rucno dodamo kokos, brasno i prasak za pecivo koji smo umjesali u brasno. 
  2. Peci u namazanoj i pobrasnjenoj tepsiji ili papiru za pecenje oko 30 minuta na 150 stepeni.
  3. Toplu koru prelijemo sa mlakim mlijekom u koji smo umjesali jedan vanil secer.
  4. Zumanca umutimo pjenasto sa secerom i vanilin secerima, dodati gustin, i puding i postepeno ostalo mlijeko.Skuhati da bude gusto.U hladno dodati margarin i ljesnike i umucenu pavlaku ili slag.
  5. Premazemo fil preko kore a na njega umuceni slag i lijepo poravnamo.
  6. Ukrasimo ruzicama od slaga i polutkama sirovog lesnika!

     Coolinarika.com

    Uživajte !!!