Rafaelo torta |
Sastojci
Biskvit
- 5 bjelanaca
- 200 gr. sećera
- 150 gr. kokosa
- 2 kasike brašna
- 1 prašak za pecivo
- limun soka
- malo mlijeka
- 1 vanil šećer
Fil
- 5 žumanaca
- 7 kašika secera
- 3 vanil secera
- 1 puding od vanile
- 2 kasike gustina
- 5 dcl. mlijeka
- 1 margarin
- 100 gr. przenih mljevenih lesnika
- 3-4 kasike umucene slatke pavlake
Priprema:
-
Od bjelanca i secera i par kapi limunovog soka umutimo cvrst snijeg.Rucno dodamo kokos, brasno i prasak za pecivo koji smo umjesali u brasno.
-
Peci u namazanoj i pobrasnjenoj tepsiji ili papiru za pecenje oko 30 minuta na 150 stepeni.
-
Toplu koru prelijemo sa mlakim mlijekom u koji smo umjesali jedan vanil secer.
-
Zumanca umutimo pjenasto sa secerom i vanilin secerima, dodati gustin, i puding i postepeno ostalo mlijeko.Skuhati da bude gusto.U hladno dodati margarin i ljesnike i umucenu pavlaku ili slag.
-
Premazemo fil preko kore a na njega umuceni slag i lijepo poravnamo.
-
Ukrasimo ruzicama od slaga i polutkama sirovog lesnika!Coolinarika.com