Namirnice za biskvit:
- 400 g glatkog brašna
- 4 čvrsta jogurta
- 300 g šećera
- 10 kašika ulja
- 4 kašike kakaa (može i još 1 kašika Kraš expressa)
- 1 kašika sode bikarbon
Namirnice za čokoladni preljev:
- 2 čokolade za kuhanje
- 1 mliječna čokolada
- 250 g maslaca
- 15 kašika šećera
- 150 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
- 1/2 l šlaga u tetrapaku
- 1 mliječna čokolada
- 1 Kinder čokolada
- 2 kašike šećera u prahu
- 2 kašike Kraš expressa
Priprema:
- Vrijeme pripreme:
-
U dubokoj posudi prvo umutiti: jogurt i šećer, pa zatim postepeno dodavati ulje, sodu bikarbon, brašno i kakao. Kad se smjesa fino umuti izliti je na pomašćen i pobrašnjen kalup za torte (20×30) i peći na 200 C oko 20-tak min.
-
U šerpu staviti mlijeko, šećer i čokolade pa kad se sve fino rastopi dodati i omekšali maslac, sve fino umutiti i ostaviti da se ohladi.
-
Ohlađen biskvit preliti čokoladnim preljevom. Ostaviti da se čokolada malo stvrdne.
-
Šlag, Kraš express i šećer u prahu umutiti (ne prečvrsto), pa u to umiješati plastičnom kašikom izribano pola mliječne čokolade i izribanu Kinder čokoladu.
-
Premazati preko kolača i na kraju izribati ostatak mliječne čokolade.
Posluživanje:
Kolač mora stajati u frižideru bar 4 sata prije posluživanja. Jer bolje upije čokoladni preljev.Uživajte !!!
Coolinarika.com