Juliška

By Admin
Sastojci za biskvit:

- 6 žumanjaka
- 18dkg šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- snijeg od 6 bjelanjaka


Sastojci za kremu:
- 1dcl mlijeka
- 15dkg šećera
- 15 dkg oraha
- 15 dkg maslaca

Priprema:
Za smjesu za biskvit pjenasto umutiti žumanjke i šecer, dodati kakao te naizmjenicno brašno
i snijeg od bjelanjaka. Peći u plehu obloženim masnim papirom u zagrijanoj pećnici na
180°C 30 minuta.
Za kremu prokuhati mlijeko i šećer dok se sav šećer ne otopi, dodati mljevene orahe,
maknuti s vatre i dobro izmješati. Kad se smjesa malo ohladi dodati maslac,pa premazati
preko hladnog biskvita. Na kraju ukrasiti ribanom tamnom čokoladom.

Prijatno !!!