Sastojci:
1 kora
3 bjelanca
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
potrebne su 2 kore
2 kore 3 belanca
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemlevenog maka
2 kašike brašna
Krema:
1/2 l mlijeka
1 puding od vanile
6 žumanjka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola
Dekoracija:
1 šlag krem od vanile
1,5 dcl mlijeka
Pripremanje:
Ispeći jednu bijelu koru i dvije kore sa makom, na 200 °C oko 10 minuta.
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuhati u mlijeku na laganoj vatri,
kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
Slaganje:
mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag
1 kora
3 bjelanca
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
potrebne su 2 kore
2 kore 3 belanca
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemlevenog maka
2 kašike brašna
Krema:
1/2 l mlijeka
1 puding od vanile
6 žumanjka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola
Dekoracija:
1 šlag krem od vanile
1,5 dcl mlijeka
Pripremanje:
Ispeći jednu bijelu koru i dvije kore sa makom, na 200 °C oko 10 minuta.
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuhati u mlijeku na laganoj vatri,
kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
Slaganje:
mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag