-
U zdjelu od mixera stavite zajedno mutiti
svijeza jaja(sobne temperature!)sa secerom i soli,na najjacoj brzini
5-10 min.dok smjesa ne postane pijenasta.Dodajte vaniliju.
-
Zagrite rernu na 180°C.
Brasno,gustin,prasak za pecivo pomjesajte zajedno,pa lagano prosijano
brasno dodajite u smijesu sa jajima i mijesajte zicom(pokretima odozdo
prema gore)da smijesa ostane pijenasta...
-
Cetvrtasti pleh(23/23)samo dno,oblozite
pek-papirom(ja sam koristila cetvrtasti kalup kojem se stranice
otvaraju,ako ga nemate koristite manji kalup priblizno isti velicina,jer
kora mora biti visoka)istresite smjesu i pecite 15-20 min.dok kora ne
bude pecena(provjera cackalicom)
-
Dok se kora pece,cokoladu,maslac i mlijeko zajedno otopite na pari.
Maknite sa pare pa dodajte prosijani secer u prahu sa kakaom.Izmjesajte zicom.
Ohladenu koru prepolovite vodoravno.
Obadvije kore natopite sa cokoladnim punjenjem(odvojite 100ml za jednu,100ml za drugu koru)
Spojite kore da punjenje ostane unutra,prepolovite koru na
cetvrtine,pa svaku cetvrtinu na jos cetiri komada.Dobit cete ukupno 16
tortica.
-
U cokoladno punjenje sto vam je ostalo dodajte 2 kasike vrele vode i malo izmjesajte.
U vecu zdijelu istresite sav kokos.
Svaku torticu umacite sa svih strana u cokol.punjenje,pa ih uvaljajte u kokos.