Štrudla od jabuka i čokolade

By Admin
 Sastav:


½ kg kiselih jabuka
50 g maslaca
50 g prezli
sok od limuna
200 g šećera
250 g oraha
½ kg lisnatog testa
200 g čokolade
1 jaje
prah šećer





Način pripreme

Orahe sitno isjeckati. ½ kg kiselih jabuka oljuštiti a zatim ih izrendati. Rendane jabuke malo ocjediti od soka. Pomješati jabuke, orahe i šećer. Odmrznuto tjesto razvući u koru. Preko nje staviti jabuke pomješane sa orasima i šećerom, preliti rastopljenim maslacem pa uviti štrudlu.
Pripremljeno tjesto premazati razmućenim jajetom i peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada je štrudla pečena izvaditi iz rerne, a zatim preliti čokoladom koju ste rastopili na maslacu . Ohlađenu iseći na kriške i posuti prah šećerom u koji možete dodati vanilin šećer za služenje.

Prijatno !!!