Sastojci:
200g maslaca, otopljenog plus dodatni za podmazivanje
200g smeđeg šećera
3 jaja,
1 žlica crnog sirupa
200g brašna
1 žličica praška za pecivo
300g miješanih grožđica
2 jabuke, naribane (cca 100g svaka)
2-3 šlag pjene
Uputstvo:
Zagrijte pećnicu na 180C .Podmažite kalup za tortu precnika 20 cm i stavite papir za pečenje. Ubacite prvih šest sastojaka zajedno u veliku zdjelu (električni mikser za miješanje je najbolji za to).Kad dobijete ujedinjenu masu onda prestanite s mješanjem.Dodajte zatim naribane jabuke i grožđice i nastavite sa mješanjem ,dok se ne uklope u smjesu.Koristeći veliki metalni žlicu, lagano saviti u tepsiju dok se ravnomjerno ne rsporedi.
Onda pecite 50 min-1 sat ili dok kolač ne dobije tamno zlatnu boju, i bude elastičan na dodir, Ohladite potpunosti prije ukrašavanja.Ovako napravljen kolač je moguće držati u frižideru dugo vremena ,hermetiči zatvorenim.
Potom napravite glazuru od šlag pjene ,po potrebi 2-3 kese.
Prijatno !!!
200g maslaca, otopljenog plus dodatni za podmazivanje
200g smeđeg šećera
3 jaja,
1 žlica crnog sirupa
200g brašna
1 žličica praška za pecivo
300g miješanih grožđica
2 jabuke, naribane (cca 100g svaka)
2-3 šlag pjene
Uputstvo:
Zagrijte pećnicu na 180C .Podmažite kalup za tortu precnika 20 cm i stavite papir za pečenje. Ubacite prvih šest sastojaka zajedno u veliku zdjelu (električni mikser za miješanje je najbolji za to).Kad dobijete ujedinjenu masu onda prestanite s mješanjem.Dodajte zatim naribane jabuke i grožđice i nastavite sa mješanjem ,dok se ne uklope u smjesu.Koristeći veliki metalni žlicu, lagano saviti u tepsiju dok se ravnomjerno ne rsporedi.
Onda pecite 50 min-1 sat ili dok kolač ne dobije tamno zlatnu boju, i bude elastičan na dodir, Ohladite potpunosti prije ukrašavanja.Ovako napravljen kolač je moguće držati u frižideru dugo vremena ,hermetiči zatvorenim.
Potom napravite glazuru od šlag pjene ,po potrebi 2-3 kese.
Prijatno !!!