Kesten kocke

By Admin
Sastojci:

Za biskvit:
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica mljevenih oraha
• 4 žlice brašna
• 2 žlice kakaa
• 1 dl ulja
• 1/2 praška za pecivo
• 1 vanilin šećer


 Za kremu:

• 500 g kesten pirea
• 20 dag maslaca ili margarina
Za čokoladni preljev:
• 20 dag čokolade za kuhanje
• 5 žlica ulja
• 5 dag margarina

Ostalo:
• 7 banana
• 200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Za biskvit odvojiti žumanjaka od bjelanjaka, pa miksati žumanjke sa šećerom, vanilijom, brašnom, orasima, kakaom i praškom za pecivo te uljem. Na kraju umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Peći u pećnici na 175oC 30 min.

2. Za kremu pomiješati kesten pire sa maslacem. Pripremiti i preljev od čokolade: u manjoj zdjelici na tihoj vatri miješati natrganu čokoladu, ulje i margarin dok se ne dobije lijepa, sjajna tekuća masa.

3. Na ohlađeni biskvit koji ste prethodno zalili sa 1,5 dl mlijeka s rumom, premazati polovicu kreme, složiti po njoj banane prerezane po dužini, pa zatim prostor između banana popuniti otopljenom čokoladom. Staviti kolač na 20 min u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula. Tada premazati ostatkom kreme od kestena i na kraju sve premazati tučenim vrhnjem za šlag. Po želji ukrasiti čokoladnim strugotinama.

Prijatno !!!