Tiramisu

By Admin
Tiramisu

Sastojci:

Za biskvit:

  •  4 jaja
  •  120 g šećera
  •  1 Vanilin šećer
  •  2 kašičice instant kafe
  •  3 kašike vode
  •  60 g mljevenih badema
  •  1 kašika naribane narančine korice
  •  100 g brašna
  •  ½ kašičice Praška za pecivo
  •  2 žlice prošeka
  •  2 žlice soka od naranče

Za kremu:

  •  1 Tiramisu Dolcela 
  •  300 ml mlijeka
Priprema:

  1. Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Instant kavu pomiješajte s toplom vodom, malo ohladite te dodajte mješavini žumanjaka sa šećerom. Potom dodajte mljevene bademe, naribanu narančinu koricu, brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  3. Biskvitnu smjesu izlijte na lim veličine 30×40 cm obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-12 minuta.
  4. Pečeni biskvit malo ohladite, uklonite pek papir i izrežite na tri uzdužne biskvitne trake. Svaku podlogu natopite mješavinom prošeka i narančina soka.
  5. Sadržaj vrećice Tiramisu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta.
  6. Na list biskvitne podloge stavite trećinu kreme, poklopite drugom korom, na nju stavite drugu trećinu kreme i poklopite trećom biskvitnom korom, a preostalom kremom premažite površinu treće kore. 

    Savjet

    U Tiramisu kremu možete umiješati 2-3 žlice ohlađene kave.

    Uživajte!!!