Tiramisu |
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 1 Vanilin šećer
- 2 kašičice instant kafe
- 3 kašike vode
- 60 g mljevenih badema
- 1 kašika naribane narančine korice
- 100 g brašna
- ½ kašičice Praška za pecivo
- 2 žlice prošeka
- 2 žlice soka od naranče
Za kremu:
Priprema:
-
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
-
Instant kavu pomiješajte s toplom vodom, malo ohladite te dodajte mješavini žumanjaka sa šećerom. Potom dodajte mljevene bademe, naribanu narančinu koricu, brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
-
Biskvitnu smjesu izlijte na lim veličine 30×40 cm obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-12 minuta.
-
Pečeni biskvit malo ohladite, uklonite pek papir i izrežite na tri uzdužne biskvitne trake. Svaku podlogu natopite mješavinom prošeka i narančina soka.
-
Sadržaj vrećice Tiramisu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta.
-
Na list biskvitne podloge stavite trećinu kreme, poklopite drugom korom, na nju stavite drugu trećinu kreme i poklopite trećom biskvitnom korom, a preostalom kremom premažite površinu treće kore.
Savjet
U Tiramisu kremu možete umiješati 2-3 žlice ohlađene kave.
Uživajte!!!