Za tepsiju:
malo ulja
malo brašna ili papir za pečenje
Kuhano tjesto:
250 ml (1/4 l) mlijeka
25 g mehkog maslaca ili margarina
125 g pšeničnog brašna
3-4 jaja
Na vrh noža praška za pecivo
Za fil:
300 ml hladnog mlijeka
1 kesica Fila za torte čokolada
Za posipanje:
1 kašika šećera u prahu
1 kašičica kakao praha
Pripremite: Zagrijte rernu. Podmažite tepsiju i pospite je brašnom ili je obložite papirom za pečenje.
Kuhano tijesto: Stavite mlijeko i margarin ili maslac u šerpu da se kuhaju. Prosijte brašno, dodajte odjednom u vrelo mlijeko, dobro promiješajte i „kuhajte“ tjesto oko 1 minut.
Vrelo tjesto odmah stavite u zdjelu za mućenje. Postepeno dodajte jaja i dobro sjedinite mikserom (nastavci za mješanje), muteći najvećom brzinom. Količina jaja zavisi od tjesta, mora da dobije visoki sjaj i da se u dugim trakama odvaja od kašike. Kada se tjesto ohladi, umješajte prašak za pecivo.
Pomoću 2 kašike ili šprica položite 16 hrpica tjesta na tepsiju. Stavite Princes krofne da se peku.
Temperatura pečenja oko 200º C (prethodno zagrijati rernu)
Vrijeme pečenja: oko 20 min.
Tokom prvih 15 minuta pečenja ne treba otvarati rernu, jer će u suprotnom tjesto spasti.
Nakon pečenja Princes krofne odvojite od tepsije. Sa svake odsjecite poklopac. Ostavite Princes krofne da se ohlade.
Fil: Pripremite fil prema uputstvu sa kesice. Sipajte ga u špric za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom. Napunite Princes krofne filom i preklopite prethodno odsječenim poklopcem.
Pospite ih šećerom u prahu, koji ste prethodno pomješali sa kakao prahom.
Prijatno !!!