Kore:
18 bjelanjaka
30 dkg secera
3 vanili secera
3 zlice jabucnog octa
Fil:
18 zumanjaka
9 zlica secera
2 vanili secera
7 zlica brasna
6 dcl mlijeka
20 dkg margarina
voce po zelji (kivi, banane, breskve, jagode, visnje, maline, ...)
1,5 litra slatkog vrhnja za slag
Priprema:
1.kora:
Izraditi 6 bjelanjaka, dodati 10 dkg secera i jedan vanili secer, zatim jednu zlicu jabucnog octa. Susiti u pecnici dok ne dobije zlatno zutu boju.
2.kora:
Izraditi 6 bjelanjaka, dodati 10 dkg secera i jedan vanili secer, zatim jednu zlicu jabucnog octa. Susiti u pecnici dok ne dobije zlatno zutu boju.
3.kora:
Izraditi 6 bjelanjaka, dodati 10 dkg secera i jedan vanili secer, zatim jednu zlicu jabucnog octa. Susiti u pecnici dok ne dobije zlatno zutu boju.
Fil:
Izraditi zumanjke i secer, dodati vanili secer i brasno, sve zakuhati u mlijeku. U hladno dodati margarin. Podijeliti na tri dijela.
Slagati:
kora, dio fila, 1 vrsta voca (npr. jagode), slag,
kora, dio fila, 2 vrsta voca (npr. kivi), slag,
kora, dio fila, 3 vrsta voca (npr. banane), slag
Prijatno !!!