Čokolada sa čokoladom na čokoladi sa malinama

By Admin
čokolada sa čokoladom na čokoladi

 

Sastojci

  •  1 Za čokoladni gel
  •   375 g čokolade 72% kakaa
  •   1 list želatine
  •   50 g vode
  •   100 g šećera
  •   1 mala žličica agar-agar praha
  •   50 g glukoze
  •   900 g slatkog vrhnja
  •   2 g soli
  •   vanilija
 
  •  2 Za Truffles od tamne čokolade
  •   150 ml slatkog vrhnja
  •   250 g sjeckane čokolade
  •   50 g omekšalog maslaca
  •   150 g prženih i sitnije drobljenih badem listića
  •  3 Za coulis od malina
  •   300 g smrznutih malina
  •   30 g šećera
  •   1 velika žlica glukoze
  •  4 Za čokoladne mrvice
  •   80 g hladnog maslaca
  •   30 g kakao praha
  •   95 g brašna
  •   85 g šećera u prahu
  •   malo soli
 
  •  5 Za smjesu za pohanje Truffles-a
  •   250 g brašna
  •   50 g kakao praha
  •   50 g šećera
  •   250 ml pjenušca
  •   50 g maslaca
  •   2 jaja
  •   sol 

Priprema : 

  1. Čokoladni Gel
    Pripremiti plitki četvrtasti kalup obložen folijom. Želatinu namočiti u hladnu vodu (ta voda nije uključena u recept). Agar-agar prah namočiti sa 50 g vode. Čokoladu usitniti. Vrhnje zagrijavati i u toplo dodati namočeni agar-agar prah, šećer, glukozu, srž vanilije i sol. Kad zakipi kuhati pola minute i maknuti sa vatre, dodati ocijeđenu želatinu, pomiješati da se želatina otopi, pa preliti preko čokolade. Pustiti da se čokolada malko otopi pa lagano miješati kako bi dobili homogenu smjesu. Dobivenu smjesu staviti u pripremljeni kalup i staviti u hladnjak da se stisne.

  2. Truffles od tamne čokolade
    Slatko vrhnje kuhati dok ne zakipi, preliti preko sjeckane čokolade. Pustiti da se malo otopi i miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Na kraju umiješati maslac.
    Dobivenu smjesu preliti u plitku posudu i spremiti u hladnjak da se što prije ohladi. Pomoću dresir vrećice ohlađenu smjesu špricati na masni papir u hrpice veličine oraha. Ohlađene i stisnute hrpice oblikovati u kuglice i uvaljati u badem listiće. Truffles čuvati u hladnjaku do pohanja.
  3. 3
    Coulis od malina
    Maline, šećer i glukozu zagrijavati do točke vrenja, maknuti sa vatre, pustiti da se ohladi. Usitniti štapnim mikserom te propasirati na fino sito.

  4. Čokoladne mrvice
    Brašno sa šećerom u prahu i kakao prahom prosijati, dodati sol i kockice maslaca, prstima trljati maslac u brašno dok smjesa ne postane mrvičasta. Sipku smjesu rasporediti na lim za pečenje obložen masnim papirom i peći na 180°C.
    Pečeno ohladiti i miksati u fine mrvice.

  5. Smjesa za pohanje Truffles-a
    Maslac otopiti Brašno prosijati sa kakaom, šećerom i solju.
    U brašno umiješati razmućena jaja i pjenušac te na kraju umiješati maslac. Kad su svi elementi gotovi pripremiti ulje za pohanje Truffles. Ulje zagrijati. Hladne truffles uvaljati u smjesu za pohanje i pržiti u vrućem ulju. Pržene vaditi na papirnate salvete da upiju višak masnoće.

Posluživanje

Na tanjir slagati desert sljedećim redom:
Coulis od malina, čokoaldni gel, čokoladne mrvice, pohani Truffle i pokoju svježu malinu.

Izvor :coolinarika.com