Priprema:
-
Prvo izmiksati jaja i šećer dok se šećer rastopi
-
U smjesu dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko i izmiješati sve dobro metlicom ili kuhačom dok ne dobijete glatku gustu tekućinu
-
Pola smjese istresti u namašćenu duboku tepsiju (ovo je smjesa za veliku tepsiju, 30×40 otprilike, )
-
Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva da se kratko zapeče, oko 7 minuta
-
Izvaditi tepsiju te na smjesu poslagati višnje tako da prekriju dijeli biskvit, zatim istresti drugu polovicu smjese i vratiti u pećnicu
Posluživanje
- Možda će vam se činiti da imate malo smjese, međutim ona jako naraste pa je dovoljno da samo prekrije dno tepsije prva polovica smjese, a druga polovica ako i ne prekrije u potpunosti
- višnje nije problem, u pečenju će se sve izjednačiti i izgledat će vrlo efektno
- Možete i cijelu smjesu istresti odjednom i gore poslagati višnje pa tek tada staviti peći
- Biskvit je vrlo ukusan te je pogodan za raditi i u kalupima za muffine
- Višnje se mogu skuhati i sa pudingom ako želite filovani kolač, ali onda smjesu pecite odjednom, a fil stavljajte ili gore na cijeli biskvit pa šlag na vrh, ili biskvit presijecite nakon pečenja na dvije kore pa između filujte
- Sa ovim biskvitom možete kombinirati bilo koje voće i bilo koji fil po želji!
Uživajte !