Kakao keks kolač |
- Piškote Jedno duplo pakovanje (200 grama)
- Kakao 3-4 kašike
- Mlijeko 1-2 kašike (samo da razblaži kakao)
- Džem Bilo koji ukus po želji, najbolje ako je domaći
- Šlag pjena 1 pakovanje
- Čokoladne mrvice Opcionalo (za dekoraciju)
Priprema:
-
Skuhati dvije kašike kakaa u jednoj čaši vode, dok ne proključa, kao kada kuhate običnu kafu :) Dodajte malo mlijeka!
-
Piškote natapati u kakao - ne treba dodavati šećer, jer ga na piškotama već ima! redajte piškote na odabranu podlogu, u kojem god želite obliku.
-
Preko sloja piškota namažite džem (ja sam koristila neki domaći od višnje, ali možete bilo koji po želji. Što domaćinskiji, to bolji :) Zatim stavite još jedan red namočenih piškota, pa malo džema i tako dok ne potrošite sve kekse (moja podloga je bila mala, pa kolač ima 3 reda :)
-
Umutite šlag iz kesice prema standardnom uputstvu. Dok mutite, dodajte kašičicu kakaa, kako bi dobio čokoladnu nijansu i ukus!
Posluživanje
Premažite cijeli kolač šlagom i dekorišite čokoladnim mrvicama! Ohladite u frideru i uživajte u ovom laganom, slatkom i jednostavnom dezertu.