Sastojci:
- 6 jabuka
- 4 dl. mlijeka
- 1 solja secera
- 100 gr. mljevenih oraha
- 1 slag
-
Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
-
Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
-
Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
-
Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
-
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
Posluživanje
Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.Savjet
Umjesto jabuka možete koristiti kruške.Uživajte !!