Sastojci:
Korice
12 bjelanaca
12 kašika šećera
24 kašike mljevenih oraha
3 kašike kakao
9 kašika brašna
Fil
12 žumanaca
12 kašika šećera
100 gr mlijeka
4 štange čokolade
250 gr margarina
Priprema
Ispeći tri korice od po 4 bjelanca, 4 kašike šećera, 8 kašika oraha, 1 kašika kakao i 3 kašike brašna. Peći u zagrijanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade.
Umutiti mikserom 12 žumanaca sa 12 kašika šećera, dodati 2 šoljice mlijeka i staviti na paru da se kuha, dodati čokoladu i skuv+hati fil. Kada se ohladi dodati margarin.
Umutiti 2 šlaga sa 200 gr mlijeka.
Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati šlag, pa drugu isto tako. Odozgo tortu premazati samo braon filom, može i šlag, ali ja sam mislila da je mnogo šlaga već u torti, pa sam odozgo napravila ukrasne šare prah šećerom. Ako želite i šlag odozgo, treba vam još jedna kesica šlaga.