TIJESTO
- 8 kom Jaja
- 25 dkg šečera
- 25 dkg brašna glatkoh tip 550-Podravka
- 8 žlica vode
- 2 žlice kakaa
- 1 žličica sode bikarbone
KREMA
- 4 žlice gustina dolcela
- 125 ml vode
- 0,5 lit vrhnje za kuhanje
- 1 margarin ili maslac
- 20 dkg šečera u prahu
DEKORACIJA
- 20 dkg kokosa
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
- Razraditi sa mikserom žumanjce i šečer u glatku smjesu, potom dodati sve navedene sastojke i na kraj snjeg od bjeljanjaka.
-
Izliti u veliki lim, preporučam na papiru za pečenje , peči na 180 15-20 min.
-
Kada se biskvit ohladi sa kalupom za šubarice ili sa što manjim bičerinom rezati krugove, te ih uzdužno prerezati na pola.
-
Za kremu skuhati na laganoj vatri uz stalno mješanje vrhnje za kuhanje, vodu i gustin, svo vrijeme miješati sa pjenjačom.
-
Kada se kreme ohladi u nju dodati razrađeni margarin sa šečerom.
-
Povezati kremu.Dva kruga povezati sa kremom, namazati okolo i uvaljati u kokos.
-
Na vrh staviti čokoladnu glazuru od otopljene čokolade na pari sa uljem za sjaj.