Sastojci za kore:
-500 g glatkog brašna
-50 g masti (ili margarina)
-200 g šećera
-1 jaje
-2 dl kiselog vrhnja
-1/2 praška za pecivo
Priprema kora:
Prašak za pecivo prosijte zajedno s brašnom. U brašno utrljajte mast.
Dodajte šećer, jaje i kiselo vrhnje. Umijesite tijesto i podijelite ga
na 5-7 dijelova (ovisno o veličini pleha). Svaki od dijelova razvaljajte
na približno 30x30 cm. Kad je razvaljano, tijesto namotajte na valjak i
prenesite na površinu na kojoj će se peći. Peče se na obrnutoj strani
pleha. Površinu na kojoj se kore peku treba pobrašniti. Pecite na 200
stupnjeva 4 minute svaku koru.
Sastojci za kremu:
-150 g kristal šećera
-0,6 l mlijeka
-70 g pšeničnog brašna
-125 g margarina
-1 velika vrhom puna žlica kakaa (10 g)
-1 velika vrhom puna žlica čokolade u prahu (10 g)
Priprema kreme:
U malo mlijeka razmutite brašno, šećer, kakao i čokoladu. Preostalo
mlijeko zagrijte dok ne zakipi i potom ukuhajte smjesu. Uz miješanje
kuhajte oko 10 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu dodajte
margarin. Rasporediti na kore vruće. Gornju koru premazati čokoladom.
Glazura:
Ovisno o količini rastopite čokoladu na pari i prelijte gotov kolač.