Za kolac
- 3 čaše kiselog mlijeka
- 3 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 3 čaše brasna
- 4 kasike kakaa
- 1 kašičica sode bikarbone
Za preliv
- 1 kašika ulja
- 4 kašike mlijeka
- 1 kesica kapućina( može i bez)
- 70 gr margarina
- 3 stangle čokolade(50 gr)
Priprema
-
Sve sastojke za kolac umutiti mikserom. Staviti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni. Proveriti čačkalicom jeli pečeno, ako je čista , to je to. Ne treba više od 20 minuta do pola sata. Ohladjen kolač izbockati čačkalicom i preliti vrucim prelivom.
-
Preliv se pravi tako što se svi sastojci stave u šerpicu i miješa se dok ne provrije. Kad provrije, prelije se po kolaču.Uživajte !