-
Pomješati šećer, vanilin šećer, jaja, jogurt i
ulje. Dodati brašno i prašak za pecivo. Mutiti dok ne dobijete
ujednačenu masu.
-
Brašna otprilike treba dodati 400-450gr, da
bude dovoljno žitko da može da se sipa u kalupe, ali dovoljno gusto da
džem koji dodajete ne propadne na dno kalupa.
-
Poredati papirne čašice za pečenje u kalupe,
sipati tijesto do 2/3 dubine kalupa. Dodati kašiku džema na svaki, pa
prekriti još po jednom kašikom testa. Peku se 20 tak minuta na 190-200
stepeni (prilagodite ovu odrednicu jačini vaše rerne).
-
Kad su gotovi (onako rumeni i pomalo napukli
– njam njam), izvadite ih iz rerne i iz kalupa, pokrijte jednom mokrom,
pa preko jednom suvom krpom i ostavite bar 5-10 minuta (kolko
izdržite:). Ove krpe pomažu da ostanu još mekši i sočniji…
Uživajte!