-
Pijenasto umiksajte omeksali margarin sa
obe vrste secera,pa dodajite jedno po jedno jaje dok ne dobijete finu
kremu.Onda nastavite mijesati sa zicom pa dodajite brasno sa gustinom i
pr. za pecivo.Na kraju dodajte cimet,sok od narandze i sve
izmjesajte.Kalup za kuglof namazite maslacem pa pola smjese istresite,a u
drugu polovinu dodajte nes kafu i izdrobljenu cokoladu za krupnije
komade,izmjesate,pa dodate preko prve smjese i lagano prosarate nozem
ili viljuskom.
-
Zagrijete rernu na 180°C pa pecete
kuglof, u toku pecenja mozete ga prekriti sa folijom da ne izgori po
vrhu.kad je pecen ostavite ga sa strane da se ohladi.Ohladen izvadite iz
kalupa pa ga presjecete vodoravno da dobijete dvije kore.
-
Jagode ocistite i isjecete na tanke listice.Cokoladu otopite na pari sa vrhnjem,pa prelijete jagode.
-
Na prvu koru stavite jagode,rasporedite
ih,pa prekrijete drugom korom.Lagano stisnete koru da se sve
spoji,pripremite coko.glazuru pa prelijete kuglof i ukrasite ga
jagodama.
Posluživanje
Sluzite ohladeno.Kuglof je odlican i bez jagoda i
cokolade(mirisan i socan..)pa mozete probati i bez dodataka.Po
orginalnom receptu u tijesto umjesto soka od narandze ide pola case
crnog vina,pa ko voli neka proba.Mozete isto tako dodavati
grozdice,orahe kokos..