-
Kora:
Umute se bjelanca sa secerom, zatim se dodaju zumanca jedno po jedno i
mjesaju zicom ili varjacom, dodajte brasno i orahe. Treba da bude
gusce nego za palacinke, da ga bukvalno sipate na pleh od rerne na
koji ste stavili papir za pecenje.
Pece se oko 20 - 30 min na 180C.
-
Fil:
Staviti pola litre mlijeka i 2 vanilin secera da provrije.
Za to vrijeme, izmjesajte 6 kasika ostrog brasna sa malo hladnog mlijeka
(kao za puding), kada je mlijeko provrilo, sklonite ga sa ringle i
umjesajte brasno (da nema grudvica) i vratite na vatru da se malo
zgusne stalno mjesajuci.
-
Kada se skroz ohladilo dodate mu umucenih 250 gr. putera sa 250 gr, secera u prahu i lijepo sjedinite.
-
Gotovu koru odvojite od papira i
stavite na vlaznu krpu (na koju ste posuli malo kristal secera, da se
ne zaljepi), i onda zajedno sa krpom uvijete u rolat.
Poslije 10 min. odvijete ga, sklonite krpu, i na jednu polovinu namazete fil, poredate 4 banane i zavijete ponovo u rolat.
-
Prelijte ga glazurom od cokolade:
100 gr cokolade za kuhanje lagano otapajte u serpici (ja u tu svrhu
koristim mali teflonski tiganj) pa dodajte 1 kasiku ulja i parcence
putera. Sklonite sa vatre i jos malo promesajte da se dobije kompaktna
masa.
Ako zelite da vam glazura bude mekana i da se ne lomi, slobodno dodajte 3-4 kasike mlijeka.