Sastav:
Način pripreme
Prijatno !!!
½ kg kiselih jabuka
50 g maslaca
50 g prezli
sok od limuna
200 g šećera
250 g oraha
½ kg lisnatog testa
200 g čokolade
1 jaje
prah šećer
Način pripreme
Orahe sitno isjeckati.
½ kg kiselih jabuka oljuštiti a zatim ih izrendati. Rendane jabuke malo
ocjediti od soka. Pomješati jabuke, orahe i šećer. Odmrznuto tjesto razvući
u koru. Preko nje staviti jabuke pomješane sa orasima i šećerom, preliti
rastopljenim maslacem pa uviti štrudlu.
Pripremljeno tjesto premazati razmućenim jajetom i peći u rerni na 200
stepeni oko 25 minuta. Kada je štrudla pečena izvaditi iz rerne, a zatim
preliti čokoladom koju ste rastopili na maslacu .
Ohlađenu iseći na kriške i posuti prah šećerom u koji možete dodati
vanilin šećer za služenje.
Prijatno !!!